More

  Авиопревозникот блокирал тур-оператори да пристапат до неговите понуди и попусти

  spot_img

  Италијанскиот антимонополски регулатор отвори истрага против авиокомпанијата „Рајанер“ за можна злоупотреба на доминантната позиција, која нанела „сериозна и непоправлива“ штета на туристичките агенции, другите превозници и патниците, објавија италијанските медиуми.

  Според неофицијални извештаи, нискобуџетната авиокомпанија во неколку наврати ги блокирала физичките и онлајн тур-операторите да пристапат до понуди и попусти на нејзината веб-страница, откри регулаторот.

  „Рајанер“, кој стана најголемиот италијански превозник, има рок од 8 дена да ги изнесе своите контрааргументи и да побара сослушување.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img