More

  33 кинески авиони и седум бродови забележани во близина на Тајван

  spot_img

  Во последните 24 часа Тајван забележал 33 кинески воени авиони и седум бродови во непосредна близина, соопшти денеска тајванското Министерство за одбрана.

  Два кинески балони беа забележани и на небото над Тајванскиот теснец.

  13 авиони ја поминале неофицијалната демаркациона линија меѓу Кина и Тајван.

  Тајванските власти известуваат за речиси секојдневни упади на кинески воени авиони и бродови.

  Кина го смета Тајван за своја територија.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img