More

  20-те најдобри песни на сите времиња, по избор на вештачката интелигенција

  spot_img

  Побаравме платформа за вештачка интелигенција да излезе со листа на 20 најдобри песни на сите времиња.

  Тој ни одговори дека изборот на „најдобрите“ песни на сите времиња може да биде многу субјективен и зависи од личните преференци.

  Сепак, тој ни даде листа од 20 песни кои оставиле голем впечаток на музичката индустрија и културата.

  „Ова е само мал дел од огромното музичко наследство и секој љубител на музиката има свои омилени песни кои би сакал да ги додаде на листата“, додава четботот.

  1. „Bohemian Rhapsody“ – Queen

  2. „Like a Rolling Stone“ – Bob Dylan

  3. „Imagine“ – John Lennon

  4. „Stairway to Heaven“ – Led Zeppelin

  5. „Hey Jude“ – The Beatles

  6. „Billie Jean“ – Michael Jackson

  7. „Smells Like Teen Spirit“ – Nirvana

  8. „Hotel California“ – Eagles

  9. „Johnny B. Goode“ – Chuck Berry

  10. „Boogie Wonderland“ – Earth, Wind & Fire

  11. „Like a Virgin“ – Madonna

  12. „Rolling in the Deep“ – Adele

  13. „Yesterday“ – The Beatles

  14. „Purple Haze“ – Jimi Hendrix

  15. „Wonderwall“ – Oasis

  16. „Imagine“ – Queen

  17. „Let It Be“ – The Beatles

  18. „My Generation“ – The Who

  19. „Smells Like Teen Spirit“ – Nirvana

  20. „A Change Is Gonna Come“ – Sam Cooke

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img