More

  TAG

  вештачка интелигенција

  20-те најдобри песни на сите времиња, по избор на вештачката интелигенција

  Побаравме платформа за вештачка интелигенција да излезе со листа на 20 најдобри песни на сите времиња. Тој ни одговори дека изборот на „најдобрите“ песни на...

  Вештачка интелигенција: економски благослов или проклетство?

  Напредокот на техниките на орање во средниот век не ги извлекол европските селани од сиромаштија, главно затоа што нивните владетели инвестирале такви новосоздадени вредности...

  Роботите велат дека нема да се кренат против луѓето

  Роботите претставени на форумот за вештачка интелигенција во петокот очекуваат да станат побројни и тврдат дека можат да помогнат во решавањето на проблемите во...

  Лидерите на моќните компании во паника: Помогнете ни да ја регулираме вештачката интелигенција

  Вештачката интелигенција напредува со неверојатна брзина, дури и за поимите на оние кои се во првите редови на нејзиниот развој. Поради ова се почесто...

  Како вештачката интелигенција ќе го промени начинот на кој работиме

  Вештачката интелигенција не е ништо ново, но никогаш не се зборувало за неа како денес. Појавата на ChatGPT поттикна интерес за вештачката интелигенција кај...

  Лекарите предупредуваат: Вештачката интелигенција ќе го загрози здравјето на милиони луѓе

  Вештачката интелигенција претставува егзистенцијална закана и ризик за здравјето на милиони луѓе, предупредуваат експерти од здравствениот сектор.Вештачката интелигенција може да му наштети на здравјето...

  „Кумот на вештачката интелигенција“ поднесе оставка од Google: „Опасностите од вештачката интелигенција се страшни“

  Човекот кој многумина го нарекуваат кум на вештачката интелигенција ја напушти својата работа и предупреди на „сè поголемите опасности од развојот на полето на...

  Ова се занимањата кои прво ќе ги замени вештачката интелигенција

  Се прашувате дали вештачката интелигенција наскоро ќе ја преземе вашата работа? Група професори од угледни американски универзитети се обиделе да одговорат на прашањето кои...

  BioNTech ја презема фирмата за вештачка интелигенција со седиште во Лондон InstaDeep

  Германскиот фармацевтски гигант BioNTech објави дека ќе ја купи лондонската компанија за вештачка интелигенција InstaDeep.BioNTech во соопштението рече дека ќе го купи InstaDeep за...

  Latest news