More

  Зошто жените го потценуваат, а мажите го преувеличуваат бројот на сексуални партнери?

  spot_img

  Со колку жени спиеше пред мене, дали сексот со бившата беше подобар, дали почесто водеше љубов, дали повеќе ја привлекуваше? Ова се прашања кои го интересираат секој од нас, а кои предизвикуваат незадоволство кај некои мажи.

  Според експертите, прашањето за бројот на партнери е едно од прашањата за кои најмногу лажеме.

  Иако не е ново што мажите го преувеличуваат бројот на жени, а жените го минимизираат бројот на мажи со кои спиеле, темата секогаш привлекува внимание. Во следните редови можете да проверите зошто лажеме за бројот на партнери и зошто сме толку заинтересирани за тоа.

  Според истражувањето спроведено од американскиот гигант за секс играчки, дури една третина од возрасните во САД барем еднаш дале лажен одговор на ова незгодно прашање. 42 отсто од мажите признале дека барем еднаш излажале блиска личност за бројот на жени со кои спиеле, особено жената со која развиле врска.

  Мажите и жените го менуваат бројот на партнери поради две логични причини

  Жените со долга сексуална историја обично го минимизираат бројот на партнери со кои спиеле поради социјалната осуда и етикетата на промискуитетна жена. Во некои стари филозофски дебати можеше да се слушне дефиницијата за промискуитет. Тогаш промискуитетна личност би била онаа која сменила повеќе од еден сексуален партнер за една година. Денес, кога еволуиравме како слободни и сексуални суштества, таа дефиниција повеќе не држи вода.

  Мажите, пак, обично претеруваат со бројот на сексуални партнери. Повеќето од нив признале дека тоа го прават за однапред да и покажат на другата страна дека имаат искуство и дека ќе бидат задоволни од квалитетот. Мажите со голем број партнерки чувствуваат поголема сексуална сила и мажественост.
  Истото истражување покажа дека жените го сметаат мажот кој во текот на својот живот спиел со повеќе од 15 жени за промискуитетен маж. Од друга страна, мажите имаат исто мислење за жена која спиела со повеќе од седум партнери.

  Сепак, жените се пофлексибилни во својата гледна точка, па прво ќе ја запознаат личноста, ќе ги земат предвид пијанството, осаменоста и слични фактори и ќе разберат дека понекогаш на мажот му треба внимание, дури и ако е во форма на штанд за една ноќ. Мажите не се толку толерантни – а тоа е и главната причина поради која жените го намалуваат бројот на партнери со кои спиеле. Исто така, треба да се забележи дека мажите многу поретко ја бараат оваа информација.

  На оваа тема отворено проговори еден пар од Загреб.

  Тоа е типична машка лага. Денес, можеби и малку ќе се навредам ако тоа ме праша некоја жена, особено на самиот почеток на врската. Се уште е најинтимната информација, која дури после неколку години ја споделив со мојата вереница, ни изјави Јосип и додаде дека никогаш не би ѝ го поставил тоа прашање на жена.

  Неговата свршеница Сања признава дека неколку пати го прашала со колку жени спиел, а одговорот го добила дури неодамна.

  Ме мачеше со години, како што им пречи на повеќето жени, сакав да бидам рангиран, не знам ни зошто. Претпоставувам дека тоа е несигурната природа на жената. Никогаш не лажев за бројот на партнери со кои спиев, но моите пријатели лажеа. И сите признаваат дека лажеле затоа што се плашеле дека личноста во која се заљубиле нема да може да им создаде вистински чувства, изјавила Сања.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img