More

  Жена се разбудила со страшна рана на ногата, која се повеќе ја болела: Лекарите објасниле што и се случило за време на спиењето

  spot_img

  По ноќта која во основа беше како и секоја друга млада Швајцарка, таа се разбуди со голема рана на ногата. На почетокот беше малку болно, но стануваше се полошо и полошо. Во принцип, нејзе и се случи она што можеше да ни се случи на многумина од нас во текот на ноќта, иако изгледа донекаде неверојатно.

  „Мислев дека раната сама ќе зарасне, но се влоши и завршив во итната медицинска помош“, рекла Јулија, но не знаела зошто добила изгореница од трет степен на внатрешната страна на левото колено.

  „Заспав на приклучокот на полначот за мобилни телефони, чиј другиот крај беше приклучен во ѕидниот штекер. Докторот ми објасни дека кожата е многу спроводлива и дека полека ме пече мала количина на струја. Повеќе од една година подоцна, лузната сè уште е јасно видлива“, рече таа и го сподели своето искуство со другите за да ги предупреди.

  Доминик Андре-Левињ, виш доктор во Универзитетската болница во Женева, објаснува дека таков случај е исклучително редок, пренесува 20 Minuten, кој пренесува и фотографии од раната предизвикана на овој начин.

  „Долготрајниот контакт со електродите и влагата од потта ја менуваат pH вредноста на кожата. Ова предизвикува хемиски изгореници, а не термички. Се развива бавно, па личноста првично не чувствува речиси ништо и не се буди“, објасни тој.

  Тој нагласи дека штетата се појавува дури по неколку часа и човекот може да биде во длабок сон и да не е ни свесен што се случува.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img