More

  Здивот на инквизицијата Данела Арсовска, GRAND LODGE OF MACEDONIA FIAT LUX, СДСМ и ВМРО ДПМНЕ, ДЕЛ 1- ви

  spot_img

  Градоначалничката на Скопје Данела Арсовска нитy риба, а ниту девојка во рацете на СДСМ и ВМРО ДПМНЕ, предизвикува тектонски пореметувања во новите политички процеси во Македонија.

  Данела Арсовска воопшто не претставува политичка личност зрела да раководи со еден град каков што е Скопје, таа претставува само вирална фигура, која на политичката сцена беше доведена после две годишен проект на дел од поранешните безбедносни структури на СФРЈ, а во кој проект како главен фингер мајстор се појавуваат две клучни лица, едниот азилантот Никола Груевски, кој со Данела Арсовска има екстремно блиски односи уште од време на неговиот премиерски мандат.

  Вистината за проектот „Данела Арсовска“, кој требаше да биде продолжение на проектот „Скопје 2014“, кој патем беше основа за поставување на новите корени на некаква си наводна Македонска Масонска Ложа-„ GRAND LODGE OF MACEDONIA FIAT LUX “ во која ложа Никола Груевски беша главниот Обермастерсе до неговото заминување во егзил.

  „ GRAND LODGE OF MACEDONIA FIAT LUX“ претставува најмладата и секако непризнаета масонска ложа на Блаканот,ложа која е создадена од остатоците на поранешните безбедносни структури на СФРЈ (СДБ и КОС).Заќетоците на „ GRAND LODGE OF MACEDONIA FIAT LUX “ во Макеоднија датираат од 2010 година, кога Никола Груевски ги собира Миленко, Јанко, Наталија, Латас, Ивона, Миле Текнувало и останати структури од арсеналот на службата за државна безбедност, но за цело време на оснивањето на ложата тајно се провлекува едно лице кое има главна задача за посатвување на корените на новото масонското движење по примерот на движењето од 1930 година во Белград „Црно Сонце“. Тоа лице кое беше далеку од очите на сите оние слуги на Груевски беше токму сега Градоначалничката на Скопје Данела Арсовска,која патем беше и мозокот на Проектот „Скопје 2014 “ и поставување на модерните Обилиск тотеми за потребите на новата масонска ложа во Македонија „ GRAND LODGE OF MACEDONIA FIAT LUX “.

  Во нелегално прислушкуваните разговори кој тогаш паднаа во рацете на СДСМ, постоел еден хард диск, на кој беше целосната комуникација на Никола Груевски и Данела Арсовска, како се создавал проектот „Скопје 2014“, комуникација на сите лица кој учествувале во овој проект, како се обезбедувале архитекти кој биле членови на „ GRAND LODGE OF MACEDONIA FIAT LUX “, до тоа како одредена сума од хонорари од тие проекти трабло да завршат на сметки на поедини членови на ложата, за наводни потреби за ширење на нивното братсво и создавање на некаква си нова чиста македонска раса, за што биле испратени млади лица на обуки во САД на катедрите за Биоинжинеринг…., да не наведуваме дека основата на модерниот иден македонец требало да ги носи гените на Никола Груевски, до таа мера забегале!!!!

  Зошто ниту еден сегмент од нелегално прислушуваните разговори поврзани со проектот „Скопје 2014“, не се презентира пред граѓаните на Македонија? Зошто нема ниту еден обвинителен акт за проектот „Скопје 2014“? Зошто новата власт предводена од СДСМ го пушти Петре Шилегов по вода, поточно зошто видни личности од врвот на СДСМ ја продадоа Социјалдемократската матирца и беа дел од тимот на Данела Арсовска ?? Каде завршија нелегално прислушуваните разговори за и оклу проектот „Скопје 2014“, која е улогата на тајните служби и „ GRAND LODGE OF MACEDONIA FIAT LUX “ и кое ново државно преуредување и спремаат на Македонија, ќе може да читате на Охридскај во продолженија….

  Сашо Денесовски

  Продолжува-

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img