More

  Заедничката инвестиција на „Мусаши“, „Делта“ и „Тојота“ доби дозвола од ЕК

  spot_img

  Европската комисија даде дозвола за заедничка инвестиција во проект за производство на автомобилски компоненти на индиската фабрика „Мусаши Авто делови Индија“, тајванската компанија „Делта Електроникс“ и јапонската корпорација „Тојота Цушо“.

  Инвестицијата првенствено се однесува на производство на автомобилски делови за погонските системи на електрични возила на две тркала во Индија.

  Европската комисија заклучи дека заедничката инвестиција нема да има влијание врз конкуренцијата во тој сектор, со оглед на нејзиното ограничено влијание во Европската економска област.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img