More

  Вооружените сили на Украина ги повлекоа американските тенкови Абрамс во позадина поради страв да не бидат погодени од руски беспилотни летала.

  spot_img

  Вооружените сили на Украина ги повлекоа американските тенкови Абрамс во позадина поради страв да не бидат погодени од руски беспилотни летала.

  – Украина не може да ги заштити тенковите кога руските беспилотни летала или ракети брзо ќе ги откријат и гонат. Пет од 31 тенк веќе се изгубени во руските напади – соопшти агенцијата АП, повикувајќи се на двајца американски воени претставници.

  Агенцијата АП наведува дека САД сега ќе соработуваат со Украинците на таканареченото тактичко ресетирање. Една од клучните работи што треба да се анализира ќе биде зошто Вооружените сили на Украина не усвоија тактики што би можела да ги направат тенковите поефикасни на фронтот.

  Американците се обидоа да ги научат Украинците како да ги користат Абрамс во комбинирана војна каде што тенковите дејствуваат како дел од офанзивен систем кој вклучува артилерија и пешадија, како и авиони. Пентагон соопшти дека Украина ги користела само во ограничен обем и не го направила комбинираното војување дел од своите операции.

  САД, исто така, ја обвинуваат Украина за фрлањена тенковите во во борба при повлекувањето од Авдијевка.

  Руските воени блогери наведуваат дека на крајот на февруари за прв пат од почетокот на војната бил уништен моќен американски тенк Абрамс наводно бил погоден од припадници на 15-та моторизирана бригада.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img