More

  Во затворската болница почина осудениот убиец Данијел Јакупек

  spot_img

  Данијел Јакупек, кој во 2007 година во Нови Бановци брутално ги уби момчето Лука Опачиќ (5) и неговиот вујко Василиј Трбовиќ (26), почина во Специјалната затворска болница во Белград, каде долго време се лекуваше од тешка болест. N1 учи.

  Според неофицијални информации, Јакупек пред неколку недели бил префрлен на интерното одделение на оваа болница поради влошување на неговата здравствена состојба.

  Во Управата за извршување на кривични санкции за Н1 е потврдено дека Јакупек починал во шок собата на внатрешното одделение на Специјалната затворска болница, каде од 2007 година бил под безбедносна мерка задолжително психијатриско лекување и притвор за кривично дело убиство.

  Тие наведуваат и дека управата на болницата ги известила полицијата, судот и обвинителството кое наредило обдукција на телото.

  На крајот на август 2007 година Јакупек брутално уби момче и вујко му во Нови Бановци, со нож и нож од коска.

  Нивните тела беа пронајдени три и четири дена по бруталното злосторство.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img