More

  Во март: Годишен раст од 9,3% на вкупните депозити и од 6,1% на вкупната кредитна поддршка

  spot_img

  Анализирано на годишно ниво, вкупните депозити се зголемени за 9,3%, поради  повисоките депозити на двата сектора, со поголем придонес на секторот домаќинства.

   На годишна основа, вкупните кредити бележат раст од 6,1%, којшто се должи на повисоките кредити на двата сектора, со поголем придонес на секторот домаќинства.    

  Најновото соопштение за монетарните движења е достапно на:

  https://www.nbrm.mk/content/statistika/Soopstenija/%D0%9CD/2024/Soopstenie_za_pecat_monetarni_dvizenja_2024_mart_mk.pdf

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img