More

  Во мај: Годишен раст од 8,2% на вкупните депозити и од 6,8% на вкупната кредитна поддршка

  spot_img

  Анализирано на годишно ниво, вкупните депозити се зголемени за 8,2%, поради повисоките депозити на двата сектора, со поголем придонес на секторот домаќинства.

  На годишна основа, вкупните кредити бележат раст од 6,8%, како резултат на зголеменото кредитирање на двата сектора, коешто е поизразено кај секторот домаќинства.

   Најновото соопштение за монетарните движења е достапно на:

  https://www.nbrm.mk/content/statistika/Soopstenija/%D0%9CD/2024/Soopstenie_za_pecat_monetarni_dvizenja_2024_maj_mk.pdf

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img