More

  Во изминатото деноноќие произведени се 20.088 MWh електрична енергија

  spot_img

  АД ЕСМ на 14.02.2023 година произведе 20.088 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

  Во Термоелектраните произведени се 15.866 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.222 MWh.

  * Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 14.02.2023 година.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img