More

  Во Хрватска е отповикана серија хималајска сол во мелница, произведена од Котањи (Kotanyi) , поради идентификувани пластични честички настанати при мелење на солта

  spot_img

  Во Хрватска е отповикана серија хималајска сол во мелница, произведена од Котањи (Kotanyi) , поради идентификувани пластични честички настанати при мелење на солта.

  Како што објавија хрватските медиуми  повикувајќи се на соопштение на  Хрватската агенција за земјоделство и храна се повлекува Kotanyi хималајска сол од 88 грама, во мелница, со рок на траење до 10.02.2030 година.

  Производот не е во согласност со Регулативата 178/2002 за воспоставување на општите принципи и услови на законот за храна, основање на Европската агенција за безбедност на храна и воспоставување процедури во областите на безбедноста на храната, велат од Хрватската агенција за земјоделство и храна.

  Денешното соопштение уследи по вчерашниот извештај на Државниот инспекторат за отповикување на три серии морска јодирана сол Котањи во мелницата.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img