More

  Во Бовшко продолжуваат да трагаат по Германецот на кој му се губи секаква трага

  spot_img

  Полицијата се уште трага по исчезнатиот 55-годишен Германец, кој на крајот на август исчезна во Бовшко. Изминатиот викенд со помош на хеликоптерот на единицата на воздухопловната полиција се трагаше и по исчезнатото лице.

  Полицајците на Полициските сили Бовец (ПП) и на крајот на минатата недела во Бовшко со хеликоптер на единицата на воздухопловната полиција бараа исчезнат германски државјанин, како и изминатите денови, но и покрај спроведените активности, исчезнатиот Германец и овој пат не беше пронајден.

  Полицијата на 29 август веќе била информирана дека во областа Бовец исчезнал 55-годишниот Германец Томас Антониус Кресо. Тој во Бовец престојува од 25 август, но последен пат бил виден утрото на 26 август. Подоцна му се губи секаква трага.

  Неговиот автомобил „сеат ибица“ во портокалова боја со германски регистарски таблички е пронајден во областа Бовец. Полициски службеници од Бовец продолжуваат со различни активности за пронаоѓање на исчезнатиот странски државјанин.

  Полициските службеници на Полициската управа (ПУ) Нова Горица бараат секој кој можеби го забележал исчезнатиот странски државјанин или има корисни информации за неговото исчезнување веднаш да ги извести службениците од полициската станица Бовец или да пријави во најблиската полициска станица или јавете се на познатиот полициски број за итни случаи 113 или на анонимниот полициски број 080 1200.

  Thomas Antonius Cress
  PU Nova Gorica
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img