More

  Познат е идентитетот на уапсените даночни инспектори во Белград, меѓу кои и началникот на одделението

  spot_img

  Во акцијата на Управата за криминалистичка полиција, во соработка со Вишото јавно обвинителство во Белград, денеска се уапсени осум лица, а меѓу уапсените е и началникот на одделението за даночна контрола во Земун, А.П.

  Во даночните управи на Земун и Вождовац од утринава се водат апсења, а осомничените биле врзани со лисици на работното место.

  Според неофицијални информации, полицијата по наредба на Вишото јавно обвинителство во Белград, во соработка со внатрешната контрола на Министерството за финансии, уапсила повеќе даночни инспектори за злоупотреби поврзани со поврат на ДДВ и перење пари, со што го оштетиле српскиот буџет од милиони и овозможи неоправдано богатење на сопствениците на приватни фирми.

  Како што дознава „Блиц“, уапсен е Љ.Ш. (64), Д.С. (48), А.Б. (51), Т.В. (64), А.П. (58), Д.С. (58).

  Уапсените даночни работници правеле записи со невистинита содржина, за поврат на ДДВ.

  Се сомнева дека го оштетиле буџетот за повеќе од 120 милиони динари.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img