More

  Вкупно 40 ученици се отпишани за една година од училиштата во Кавадарци

  spot_img

  Вкупно 40 ученици се отпишани за една година од училиштата во Кавадарци, изјави Зорка Вчкова, раководителка на секторот за образование и спорт при кавадаречката локална самоуправа.

  – 37 ученици од основно и 3 ученици од средно образование се отпишале во текот на 2023 година – појасни таа.

  Вчкова додаде дека не сметајќи ги отпишаните, во моментов во општината има 3.092 ученици во основно училиште и 1.419 средношколци.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img