More

  (Видео)насмеани лица во Љубаништа и Горица 3, пратеници и бизнисмени мерак по донации, немале слух за лицата со телесен инвалидитет

  - Advertisement -

  Поставување на пристапни рампи за во вода, за лица со попреченост, за прв пат во историјата на Македонија се поставија на две плажи, првата во Автокамп „Љубаниште“ и вотрата на плажата Горица 3 во Охрид.

  СОС БАЛКАНМЕДИА Охрид обезбеди од свои средства две вакви подвижни рампи, кој ги даде на стопанисување на Охридски Комуналец. Бенефитот секако дека е преголем, лицата со телесен инвалидитет на кој до сега на некој начин им беа ускратени бенефитите од пристап до езерските води, сега за нив постанаа реалност.

  Жално е што охридските хотелиери и угостители кој стопанисуваат со охридските плажи, воопшто немаат слух за лицата со попреченост и нивната потреба за непречен пристап до убавините на Охридското Езеро.

  Повеќе од жално е што во редовите на тие угостители имаме, политичари, пратеници, големи бизнисмени, кој немале средства да инвестираат во пристапна рампа за лица со попреченост, но нивната безобразност оди то таму, што истите ги  бараат да им биле донирани, слаби им биле сезоните?!!!

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img