More

  Премиерот Христијан Мицкоски во рамки на посетата на САД се сретна со поранешниот амбасадор Филип Рикер

  spot_img

  Премиерот Христијан Мицкоски во рамки на посетата на САД се сретна со поранешниот амбасадор Филип Рикер.

  „Посетата во Вашингтон ја искористив за средба со поранешниот амбасадор на САД Филип Рикер. Разговаравме за предизвиците со кои се соочува Македонија, поддршката која е потребна за остварување на стратешките интереси. Разговаравме и за потенцијалот кој го нуди регионот за економска и политичка соработка. Мораме да ја менуваме реалноста и да го подобруваме животот на граѓаните“, пишува Мицкоски.

  Премиерот на социјалните мрежи објави фотографии од средбата.

  Рикер беше  амбасадор на САД во Македонија од 2008 до 2011 година.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img