More

  Вежба за убаво обликувани и силни нозе

  spot_img

  Кога станува збор за обликување на долниот дел од телото, постои една многу едноставна вежба, која дава одлични резултати. Верувале или не, седи до ѕид и лесно можете да ја измените оваа вежба за уште поголем ефект.

  Кога ќе се изморите од само седење до ѕид, постои предизвик кој ќе покаже колку сте навистина во форма, пишува Aktivni.si, а пренесува City Magazine.

  City Magazine ве потсетува дека ќе имате исклучиво корист од правилното изведување на оваа вежба, што значи дека грбот стои исправено додека се потпирате на ѕидот, а колената ви се свиткани под агол од 90 степени во седечка положба. Можете да ги држите рацете до ѕидот, на бутовите или на колковите. На крајот, не заборавајте да ја прилагодите вежбата на вашата физичка кондиција и да престанете да ја изведувате додека сеуште имате сила да станете.

  Извор: Андриј Попов / Panthermedia / Profimedia
  План за предизвик
  Седнете на ѕид 1 минута и 30 секунди;

  Одморете 30 секунди;

  Седнете на ѕид 1 минута и 15 секунди;

  Повторно одморете се 30 секунди;

  Спуштете се уште пониско, како да правите чучњеви, истегнете ги рацете и останете во таа положба 1 минута;

  Одморете 30 секунди;

  Седнете на ѕидот 45 секунди;

  Одморете 30 секунди;

  Седнете на ѕидот 30 секунди;

  Одморете 30 секунди.

  Звучи заморно, нели?

  Па, вежбите уште не се завршени. Сега е време да се повтори секој чекор, но од последниот до првиот. Доколку успеете да го завршите овој предизвик, вие сте во одлична физичка форма.

  Доколку сте застанале кога сте го завршиле последниот чекор и не сте почнале да правите нови серии на вежби, туку во обратен редослед, ќе ви треба уште малку време додека не бидете доволно силни за да го завршите овој предизвик.

  Доколку, пак, не сте успеале да завршите половина од овој предизвик, тоа е знак дека треба дополнително да работите на силата на долните екстремитети.

  Кога целосно ќе го совладате седењето до ѕид, пожелно е вежбата да ја дополните со ластик, кој ќе го држите со нозете на едниот крај и ќе го влечете горе-долу со рацете на другиот, за да ги зацврстите овие делови. на телото.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img