More

  Украина е подготвена да преговара за статусот на неутралност со Москва

  spot_img

  Украина сака мир и е подготвена да разговара со Русија за прифаќање на неутрален статус во однос на НАТО, изјави во петокот советникот на украинскиот претседател Михаило Подољак за Ројтерс.

  -„Ако е можно, треба да разговараме. Не се плашиме дури и ако Москва каже дека сака да преговара за статусот на неутралност, можеме да зборуваме и за тоа“, рече тој преку СМС.

  „Нашата подготвеност за дијалог е дел од нашата истрајност за постигнување мир“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img