More

  Турудиќ има 8 имоти, едно не обелодени во имотниот лист, а се знае и колку ќе заработи

  spot_img

  Хрватскиот Сабор во средата го избра Иван Турудиќ за државен обвинител на предлог на Владата, Андреј Пленковиќ.

  Токму Турудиќ беше главна тема на јавноста во последните денови, со оглед на неговите врски со Здравко Мамиќ и Јосип Плеслиќ, попознат како Римац.

  Според последните податоци од имотната картичка, Иван Турудиќ има осум имоти, пишува 24сата.

  Станува збор за стан во Загреб од 120 м2 чија проценета вредност е 220.000 евра, во Загреб има и гаража од 10.000 евра. Во Вировитица има обработливо земјиште од 14.806 м2 чија вредност е 6.000 евра. И во Вировитица е косопственик на куќа од 5.730 м2, чија вредност е 4.000 евра. Тој има 1.000 м2 обработливо земјиште во лозјето Резовачки, чија вредност е 1.000 евра.

  Тој има лозје од 759 м2 во Милановац, а неговата вредност е 400 евра, таму е сопственик на уште две лозја од 2.655 м2 чија вредност е 2.000 евра и на 2.664 м2 чија вредност се проценува на 2.000 евра.

  Колку треба да заработите?
  Тој има Фолксваген Поло од 2019 година, чија вредност се проценува на 10.000 евра. А како извор на стекнување во имотната книшка пишува – „продажба на стари возила во сопственост на синот Иван Турудиќ (VW Polo) а во моја сопственост (VW Up) и разлика од приходи од самовработување“.

  Претходната година на лизинг на Порше купил автомобил вреден дури 67.000 евра, но не прецизирал за кој модел станува збор. Месечната рата за ова е 600 евра, а ја враќа за четири години.

  Како судија тој зема бруто плата од 4.200 до 4.350 евра. Тој има и договор за работа од 2.000 евра, а како член на Високиот суд на честа на ХЛК добива надомест од 3.212 евра. Има и порше лизинг од 67.000 евра, за што месечно издвојува по 600 евра.

  Како државен јавен обвинител, тој треба да има плата од 6.750 до 6.900, колку што е актуелниот шеф на ДОРХ, Злата Хрвој Шипек.

  Неговата сопруга е сопственик на стан во Загреб од 63,09 м2 чија вредност е 132.000 евра и друг недвижен имот исто така во Загреб чија вредност е 3.500 евра. Има и парични заштеди од 64.000 евра и 20.000 американски долари.

  Покрај тоа, тој има договор за работата од 2.500 евра и заем од Загребачка банка за 50.000 евра.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img