More

    TAG

    Симптоми на листериоза - инфекции предизвикани од конзумирање на храна контаминирана со листерија

    Симптоми на листериоза – инфекции предизвикани од конзумирање на храна контаминирана со листерија

    Листериозата е бактериска цревна инфекција која се јавува после јадење храна контаминирана со бактерии од родот Listeria, најчесто Listeria monocytogenes. Оваа бактерија е широко...

    Latest news