More

    TAG

    Операта „Лидија од Македонија“ во ново руво во НОБ на 16 септември

    Операта „Лидија од Македонија“ во ново руво во НОБ на 16 септември

    Првата покрстена жена на европскиот простор од свети апостол Павле, која се викала Лидија и била од Македонија. Оваа историска и библиска тема е...

    Latest news