More

  TAG

  Љубљана

  Стогодишнината од раѓањето на Шопов на релација Загреб, Љубљана, Скопје

  Стогодишнината од раѓањето на македонскиот класик Ацо Шопов се чествуваше и на филозофските факултети при државните универзитети во Загреб и во Љубљана, со учество...

  Љубљана, Сегесвар, Ксамил, Мостар, Будва и Охрид на листата на европски скриени бисери

  Американската туристичка платформа Travel Off Path состави листа на европски скриени бисери, вклучувајќи ја и Љубљана. Според написот, Европа е една од најпопуларните туристички...

  Latest news