More

  Судија во охридски суд поседува Бугарско државјанство, Судскиот совет на РСМ 10 години молчел за да го заштити судијата?!

  spot_img

  Судија од Основен суд Охрид,кој суди во граѓанскиот одел,а повремено и кривични предмет6и,спротивно на Закон за Академијата за судии и јавни обвинители,спротивно на сите правни норми на Министерство за правда на Македонија,од 2006 година имал државјанство на Р.Бугарија.

  Имено судијата од Основен суд Охрид со Указ Бр 50 ,од 10-05-2010 година добива „удостоверение“-потврдаза државјанство на Р.Бугарија.

  Според законите во Македонија Судија или Обвинител не можат да имаат двојно државјанство.

  Судскиот совет на РСМ ,должен е согласно Закон , веднаш да спроведе постапка за остранување на лице-Судија во Основен суд Охрид,како и да поведе соодветна кривична пријава за стек од кривични дела.

  Според сознанијата кои ги има редакцијата Охридскај,три состави на судскиот совет на РСМ , до сега имале сознанија дека ова лице- Судија во охридскиот суд поседува двојно државјанство , но зошто не повече соодветна постапка ,останува секако предмет на дискусија на урнисаниот судски систем на Македонија….

  Согласно Закон за заштита на лични податоци,редкацијата нема да објави во целост Бугарското „Удостоверение “ на охридскиот судија , но стои на располагање на Судскиот совет на РСМ, да ги врачи доказите околу двојното државјансво на охридскиот судија.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img