More

  Спиро Ристовски излегува од куќен притвор

  spot_img

  Спиро Ристовски, осуден на шест години и три месеци затвор од Кривичниот суд Скопје за случајот „Организатори на 27 април”, излегува од куќен притвор.

  Според последната одлука на Кривичниот совет, на осудениот Ристовски му е прифатена гаранцијата од недвижен имот и откако истата ќе биде впишана во катастар ќе стапи во сила одлуката за укинување на мерката куќен притвор.

  Предметот за случајот „Организатори на 27 април” е во Апелациониот суд Скопје, кој треба одржи јавна седница и да се произнесе за жалбените наводи на странките.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img