More

  Советниците едногласно изгласаа субвенции за ЈСП

  spot_img

  Автобусите на ЈСП почнуваат од попладнево да возат, со што практично ќе ја остварат третата смена до полноќ.

  Овој пресврт се случи откако беше изгласана одлуката за субвенции за цела 2024 година од 485 милиони денари, со 25 гласови за, без ниту еден глас воздржан и против.

  Возењето ќе се одвива непречено и ќе почне и утре рано наутро со прва смена од 04.35 часот.

  Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска им соопшти на вработените од ЈСП Скопје дека се изгласани субвенциите и им порача дека нема потреба да се грижат бидејќи ќе има ЈСП Скопје пари за плати.
  Информацијата беше поздравена од 50-та вработени кои останаа до крај да дознаат дали утре платата за декември ќе легне на нивните сметки.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img