More

  Случајот со Јилдиз Веапоска може да добие и четврт судија

  spot_img

  Судскиот процес со родилката од Дебар Јилдиз Веапоска, ќе се врати од почеток, ако до 5-ти септември нема разрешница, објавија повеќе медиуми. Судијата од Скопје кој го води овој предмет е делегиран да работи во струшкиот суд до почетокот на септември. Во меѓувреме судењата и натаму се одложуваат – се одложи и денешното со обраложение дека не било готово супер вештачењето, а наскоро ќе започне и судската ферија која трае до средината на август.

  На Веапоска, во 2020 година по породувањето со царски рез во струшката болница ѝ беа извадени три органи – јајник, матка и еден бубрег.

  Првообвинет во случајот е гинеколог од Струга, Мухамед Асани, а потоа неговиот син Блертон Асани. Третообвинета е докторката Лилјана Јованоска. Тие се товарат за предизвикување тешки дела против здравјето на луѓето.Доктор Асани веќе се изјасни за невин.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img