More

  (Скандал)Партиската припадност во охридската болница пресудна и за вработените ,а и за пациентите?!!

  spot_img

  „Директорот“ – ВД директорот на ЈЗУ Општа Болница Охрид Асен Шајн,вчера добил нова партиска наредба од престедателката на ОО СДМС Охрид Кристина Крлеска Деспотоска.

  Новата директива која му ја издала Деспостоска на Асенчо се однесувала ,Асен шајн да достави во партија список на слобони места според систематизацијата на охридската болница, како и список на лица кој се за пензионирање заклучно со 31-12-2022 година ,но и список на вработени во болницата кој се сигурни членови и гласачи на СДСМ?!

  Како што дознава Охридскај на состанокот Деспотоска побарала Асен Шајн да изврши смена на главната сестра на болницата , која Деспотовска тоа место го ветила на сопругата на директорт на ЈП Колекторски Системи Владимир Алексиески.Сопругата на Алексиески е вработена во ЈЗУ Општа Болница Охрид но последните две години поради кризата со ковид 19 била на две годишно боледување,зошто имала коморбитети и се плашела да не се зарази со ковид?! Секако оние другите што 2 години окапаа со дежурста во охридската болница се медицински сестри од втор ред ,овие директорски сопруги се заштитени со законот на СДСМ?!

  Шајн побарал согласност од пртседателката на СДСМ Кристина Крлеска Деспотоска да изврши смени на сите раководители на болницата и да постави личности по партиски список?!

  Исто така од страна на Деспотоска од Шајн било побарано да издаде наредба на вработените лекари , при прегледи повеќе да се труделе да им образложат на пациентите значението на социјалдемократијата,поточно да  на некој начин политички агитираат кај пациентите?!

  Забеганоста нема крај

  С.Д.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img