More

  Шапиќ како награда за херојски чин ќе номинира човек кој спасил живот на бебе

  - Advertisement -

  Градоначалникот на Белград Александар Шапиќ изјави дека за априлската награда на Град Белград за херојски чин ќе го номинира Марко Драгиќевиќ, кој со својата брза реакција го спаси животот на едногодишно момче на улица.

  Во градското собрание на Белград, каде што го прими Драгиќевиќ, Шапиќ на новинарите им рече дека долго време не бил толку погоден од видеото како она во кое Драгиќевиќ излегува од автомобилот и трча кон жената, чие бебе изгубило воздух и Драгиќевиќ и дал вештачко дишење.

  „Најмалку што можеме да направиме е да му се заблагодариме на Марк за неговиот херојски чин. Ќе го номинирам за поранешната октомвриска, а сегашна априлска награда, која Градот Белград ја доделува за различни области – ќе го номинирам за херојски чин“, рече градоначалникот на Белград.

  Тој изјави дека Марко Драгичевиќ не сака да се експонира и дека не ги сака медиумите, а Шапиќ го побарал за денешниот дочек за да им биде показател на граѓаните дека гестовите како него се ценети во општеството.

  Шапиќ рече дека очекува повеќе вести во медиумите за „убави“ и „херојски“ работи.

  Драгиќевиќ за новинарите изјави дека не се смета себеси за херој бидејќи очекува таква реакција од сите.

  Тој изјавил дека разговарал со мајката на бебето, која потврдила дека бебето се опоравува и нема никакви последици.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img