More

  Шаќири: Реално немаме пари за учебници по сите предмети во средното образование

  spot_img

  Реално немаме пари за учебници по сите предмети во средното образование, изјави за Детектор на ТВ Сител министерот за образование Јетон Шаќири. Тој додаде дека главна причина за доцнењето на учебниците биле воведените реформи и дека само одделенија кои учат по нова програма имаат проблеми со учебниците, додека кај другите ученици иако со задоцнување, тие сепак се доделени.

  Шаќири вели дека ќе вложи максимални напори да не се повтори повторно учениците да останат без учебници.

  – Според податокот кој сега го имам, не верувам дека целосно можеме да го затвориме стручното образование со учебници зашто се работи за многу предмети. Реално, за средното образование немаме за сите предмети. За основното се обезбедени за сите предмети и за новата концепција и делот што останува за средното образование ќе се надополнува – рече министерот за образование.

  Шаќири рече дека сè уште не се размислува за опцијата учениците сами да си ги купуваат учебниците.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img