More

  Секој граѓанин да може да извади документ достоинствена постапка, вели новиот министер

  spot_img

  Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски на првиот работен ден од својот мандат остварил работни посети на Одделението за управни работи Скопје во зградата на МРТ и пунктот „Пролет“ со цел непосредно да ја утврди фактичката состојба во делот на издавањето на личните документи. Тошковски во објава на Фејсбук констатира дека повторно е создаден хаос во издавњето лични документи. Тошковски најави интензивни мерки со цел за краток период да се нормализира работата и секој граѓанин да може документ да извади во достоинствена постапка.

  „Многу ми е жал што морам да констатирам дека состојбата со издавањето на лични документи не е онаква каква што ја оставивме, односно во овие три недели откако ја напуштив позицијата министер за внатрешни работи во техничката Влада, наместо да е направен исчекор напред, повторно е создаден хаос, работат помал број на шалтери и бројот на луѓе кои чекаат е зголемен“, посочува Тошковски во објавата.

  Министерот најавува дека ќе се преземат интензивни мерки за краток временски рок за секој граѓанин да го може да го извади својот документ во една достоинствена постапка.

  „Министерството за внатрешни работи е сервис на граѓаните и во тој контекст управните служби се една од клучните области и затоа во наредниот период ќе преземеме интензивни мерки со цел за краток временски период да ја нормализираме работата и секој граѓанин да може својот документ да го извади во една достоинствена постапка и во разумен временски рок“, пишува во објавата на Фејсбук на министерот Тошковски.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img