More

  Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека НАТО се обидува да го зголеми притисокот врз оние земји чиј развој се обидува да го спречи

  spot_img

  Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека НАТО се обидува да го зголеми притисокот врз оние земји чиј развој се обидува да го спречи.

  Во обраќањето до раководството на Министерството за надворешни работи на Русија, Владимир Путин рече дека егоизмот и ароганцијата на западните земји доведоа до моменталната состојба на работите и дека светот се приближил премногу блиску до точката од која нема враќање.

  Рускиот претседател истакна дека светот се менува, и дека ништо повеќе нема да биде исто во економијата, технологијата, глобалната политика, како и во други области.
  Тој исто така рече дека во Русија и во светот се случиле многу значајни и судбоносни промени и дека е важно да се проценат глобалните настани и да се наведат целите на министерството.

  – Работата на рускиот МСП е посветена на развојот на земјата и на нејзината безбедност, како и на обезбедување благосостојбата на ранетото население и на руските семејства. Русија и нејзините партнери предлагаат решенија за основните проблеми кои не загрижуваат нас но и нашите партнери – рече Путин.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img