More

  Резултати од конкурост за избор на мелодии за Фестивалот на староградска музика „Ех, таа серенада“ 2024

  spot_img
  Автори , композитори, текстописци и вљубеници во староградската музика. Со особено задоволство ги објавуваме резултатите од конкурсот за мелодии кои ќе бидат дел од фестивалот на староградска музика „ Ех, таа серенада“ 2024 . Наскоро ќе излеземе и со детални информации за изведувачите на селектираните композиции.
  Второто издание на фестивалот ќе се оддржи на 11.07.2024 на Платото на Офицерскиот дом-КИЦ Битола. кои воедно се и организатори на овој фестивал.
  “ДОЈДИ КАЈ ШТО ЦУТАТ ЛИПИТЕ”
  Бoби Поповски – автор на текст
  Бoби Поповски – автор на музика
  “ЈАС ОД МЕРАК БОЛЕДУВАМ”
  Јонче Ангелевски – автор на текст
  Мендо Ташкоски – автор на музика
  “КАЖИ, КАЖИ, ШИРОК СОКАК”
  Никола В. Ристевски – автор на текст
  Михаил Мими Марковски – автор на музика
  “ГОСПОЃА МАРИЈА”
  Петар Георгиев Калица – автор на текст
  Петар Георгиев Калица – автор на музика
  “ДА МИ ПОТРАЕ ДЕНОТ”
  Валентин Соклевски – автор на текст
  Давор Неќак – автор на музика
  “СТАРИОТ ТРУБАДУР”
  Георги Барбаровски – автор на текст
  Миле Барбаровски – автор на музика
  “СЕРЕНАДА ЉУБОВНА”
  Дејан Стоев – автор на текст
  Дејан Стоев – автор на музика
  “ЌЕ ТЕ КОЛНАТ СОЛЗИТЕ”
  Сашко Савевски – автор на текст
  Сашко Савевски – автор на музика
  “ВО ДРУГ СОКАК ПО ДРУГА ЗАМИНА”
  Снежана Крајчевска-Плушковска – автор на текст
  Владимир Димовски – автор на музика
  “КОГА СРЦЕТО ЦУТИ”
  Валентин Соклевски – автор на текст
  Николче Мицевски – автор на музика
  “ПО ТЕБЕ ДОЈДОВ ВО БИТОЛА”
  Борче Нечовски – автор на текст
  Александар Јовевски – автор на музика
  “ТРИ КУФЕРИ”
  Велчо Петровски-Папал – автор на текст
  Кирил Стојчевски – автор на музика
  “ПЕСНАТА ЌЕ ОСТАНЕ”
  Мишко Крстевски – автор на текст
  Мишко Крстевски – автор на музика
  “ПИШИ”
  Владимир Бунчески – автор на текст
  Владимир Бунчески – автор на музика
  “НЕ БАРАЈ МЕ”
  Раде Стаматов – автор на текст
  Раде Стаматов – автор на музика
  “ПЕСНА ЗА ЉУБОВТА”
  Софија Кочевска – автор на текст
  Слободан Димитровски – автор на музика
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img