More

  РАНГ ЛИСТА НА ДОБИТНИЦИ НА СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА

  spot_img

  По претходно распишан Конкурс за доделување на стипендии за ученици од основните училишта во општина Охрид за учебната 2023-2024 годинаКонкурс за доделување на стипендии за ученици од средните училишта во општина Охрид за учебната 2023-2024 година и Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти од Општина Охрид запишани на додипломски студии во I година на државните универзитети во Република Македонија и на државни универзитети во други земји за академската 2023/2024 година кои живеат во потешки социјални услови

  Општина Охрид ги објавува ранг листите на добитници на стипендии наменети за ученици од основни и средни училишта и редовни студенти од Општина Охрид запишани на додипломски студии во I година на државните универзитети во Република Македонија и на државни универзитети во други земји за  академската 2023/2024 година кои живеат во потешки социјални услови

  Се известуваат добитниците на стипендии дека од 06.03.2024 (среда) до 08.03.2024 година (петок) во период од 12:00 до 15:00 часот треба да дојдат во просториите на советничката канцеларија во Општина Охрид за да ги потпишат договорите. Добитниците на стипендија (малолетни лица) при потпишувањето на договорот, треба да дојдат во придружба на родител или старател.

  Кандидатите кои не добиле стипендија, се известуваат дека може да поднесат приговор против Одлуката на Градоначалникот во рок од 5 (пет) дена од денот на објавување за извршениот избор.

  РАНГ ЛИСТА НА ДОБИТНИЦИ НА СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА – ОСНОВНИ УЧИЛИШТА

  РАНГ ЛИСТА НА ДОБИТНИЦИ НА СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА – СРЕДНИ УЧИЛИШТА

  РАНГ ЛИСТА НА СТУДЕНТСКИ СТИПЕНДИИ ВО АКАДЕМСКАТА 2023/2024 ГОДИНА

   

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img