More

  Првиот бордел за вештачка интелигенција се наоѓа во Берлин, а неговите креатори веруваат дека оваа употреба на вештачка интелигенција е „иднината на сè“

  spot_img

  Првиот бордел за вештачка интелигенција се наоѓа во Берлин, а неговите креатори веруваат дека оваа употреба на вештачка интелигенција е „иднината на сè“.

  На прв поглед, овој бордел функционира како и секој друг – можно е да се изнајмуваат апартмани за неколку часа или за цела ноќ, а клиентите можат да ја изберат својата „придружба“ од списокот со индикативни имиња.

  Сепак, сè потоа покажува што го прави „Cybrothel“ уникатен. Овде, клиентите поминуваат време со секс кукли во природна големина наместо со вистински луѓе.

   

   

  Можно е да комуницирате со нив преку виртуелниот свет – клиентите добиваат „VR“ шлемови за да гледаат 4D филмови за возрасни со секс-бот по нивен избор.

  Исто така, постои можност за кореспонденција со овие „личности“ со вештачка интелигенција, благодарение на моделот на јазик на вештачка интелигенција кој е направен специјално за оваа намена.

  Ова е првиот бордел од ваков вид, а целта беше да се развијат роботски кукли од „следната генерација“ кои ќе реагираат на допир и глас во реално време, изјави Матијас Сметана, косопственик на овој бизнис, за австралиската веб-страница „News“.

  Тој додаде дека „Cybrothel“ привлекува ветерани од секс-индустријата кои бараат некои нови искуства, како и оние кои првпат сакаат да имаат атмосфера без притисок.

   

  – Ако сте тука, само вие самите можете да се процените. Имаме многу посетители кои никогаш не биле во контакт со секс-индустријата, но доаѓаат овде бидејќи се нервозни кога треба да се покажат – вели Сметана.

  Тој верува дека „традиционалните клиенти“ ќе исчезнат во следните 10-15 години и дека сексуалната индустрија ќе „се движи во насока на виртуелна реалност, кон секс кој е истовремено и во виртуелниот и во физичкиот свет“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img