More

  Посебно се опасни ноќните температури

  spot_img

  Европската канцеларија на Светската здравствена организација (СЗО) ги предупреди жителите да бидат подготвени за високи температури бидејќи топлотниот бран зафати поголем дел од континентот. Зголемена е опасноста од срцеви удари!

  Без потребната подготовка, топлината може да стане смртоносна, предупреди Ханс Клуге, директор на СЗО за Европа. Белгиецот предложи низа мерки кои жителите можат да ги преземат за да ги избегнат најлошите ефекти од топлотниот бран. Тој советува да останете дома и да ги избегнувате најтешките задачи во најжешките делови од денот. Домовите треба да се ладат, на пример со спуштање на ролетни и користење на ноќниот воздух за проветрување.

  Исто така, од суштинско значење е телото да се одржува ладно и хидрирано со носење лесна, широка облека, туширање со ладна вода и редовно консумирање на вода.

  Повеќе за ова прочитајте ТУКА.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img