More

  Популарната опција доаѓа и на Инстаграм

  spot_img

  Инстаграм најави нова опција за својата социјална мрежа која им овозможува на корисниците да уредуваат директни пораки до 15 минути откако ќе бидат испратени.

  Поправањето на некои граматички грешки или можеби отстранувањето на некои делови од пораката пред примачот да ги прочита е овозможено со прво допирање и задржување на пораката и, откако ќе се појават опциите, кликнете на уредување.

  По уредувањето на пораките, до нив ќе се појави ознака дека се работи за изменета порака, чисто за нејзиниот примач да биде информиран за промената. Слична опција претходно воведоа и други компании, односно платформи – од iMessage на Apple до WhatsApp и Viber, пишува Zimo.

  Уредувањето на пораките не е единствената иновација што ја воведе Instagram. На оваа социјална мрежа, сега е можно да означите најмногу три разговори за тие секогаш да бидат на врвот на вашето сандаче. Оваа можност наскоро би требало да им биде достапна на корисниците, а за разговорот секогаш да биде на врвот, потребно е или да го повлечете прстот на пораката налево или да го држите прстот на пораката и да кликнете на „пин“ во понудените опции. Се разбира, како што може да се означат пораките, исто така може да се одбележат на ист начин, за да исчезнат од врвот на сандачето.

  Ова е доста корисна опција со цел најважните разговори секогаш да се чуваат на врвот и да не мора да ги барате во сандаче полно со пораки, односно пораките може да се означат како потсетник за последователни одговори на примените пораки дека сте не сакаат да реагираат на веднаш. Исто така, уште една интересна работа за оваа мрежа е тоа што сега можете да ги зачувате вашите омилени налепници кои најчесто ги користите во пораките за да бидат секогаш на врвот кога ги отворате налепниците што сакате да ги испратите некому.

  Покрај овие два новитети, Instagram уште во ноември минатата година им овозможи на корисниците да ја исклучат потврдата за читање за сите пораки или само за одредени. Оваа опција може да се активира во поставките на сметката – треба да отидете во Пораки и одговори на приказни и да кликнете на Прикажи потврди за прочитани. Инстаграм се надева дека воведувањето на нови опции ќе привлече уште поголем број корисници да кореспондираат со нивните пораки, односно дека за некои корисници Instagram ќе ги замени другите популарни комуникациски платформи.

  Meta
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img