More

  По Призрен, Ахмети е прогласен за почесен граѓанин на Тирана

  spot_img

  Советот на општина Тирана на денешната седница донесе одлука со која за почесен граѓанин го прогласи претседателот на Демократската унија за интеграција, Али Ахмети, јавија медиумите.

  – На предлог на градоначалникот Ерион Велиај, Советот на општина Тирана денеска едногласно одлучи да му додели титула „Почесен граѓанин“ на албанскиот политичар Али Ахмети, во знак на благодарност за целиот негов придонес кон албанската заедница во Македонија – јавија медиумите.

  Титулата почесен граѓанин се очекува да му биде врачена на Ахмети на 2 мај, од страна на Велиај.

  Претходно, Ахмети беше прогласен за почесен граѓанин во косовскиот град Призрен.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img