More

  Планината Мерапи исфрла вулканска пепел

  spot_img

  Планината Мерапи во Западна Суматра, Индонезија повторно исфрла вулканска пепел.

  Од првата ерупција на 3 декември 2023 година, планината Мерапи еруптирала 300 пати и предизвикала поплава од студена лава и лизгање на земјиштето во кое во мај загинале 62 лица, додека 10 лица се водат за исчезнати.

  Ерупцијата на планината предизвика сериозни штети на куќи, деловни и јавни објекти.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img