More

  (Печат на денот)Охридскиот полициски нарко клан ,во нов поход да ги зачутел медиумите!Мало сутра…

  spot_img

  Не помина ниту еден ден, да одмориме на раат ,ниту сега од како со Богојавленије – Водици завршија така виканите меѓу народот некрстените денови.Никако да одмориме и во областа на безбедноста , кога се во прашања интригите на Началникот Жаре и неговиот заштитен внук Валентин Дојчиноски ,патем полицаец (со широки фамилијарни овластувања) во охридското СВР ,задолжен за дисциплинирање- малтретирање на граѓани од охридскиот еснаф …

  Охридската чаршија од памтивек до денес помнинала безброј заптии,ниту во турско ,српско,а ниту во коунистичко,ваква распашана полициска банда охридаката чаршија не памети.Од секогаш кога примале , заптии, жандари, милицајци,се пулело од што сој и какво фамилијарно минато имале истите,сега ова што се случува и какви се полицајци изнапримија,што би рекол чаршискиот еснаф , доволно е да имаат жела , криминално минато и афинитети кон криминални деанија ,за да постанат полицајци и, ела сега со такви учени ,недоучени дечина да ве видам разберетесе, чиниш ги гледаш качени на Букефал ,и одма цел град е нивни, фамилијарен…

  Од како охридската чаршија се огласи за мегаломанијата на фаилијата на началникто Жарко,дека ај што ја приватизирале полицијата,сакаа и градот да го приватизираат ,да завладеат целосно со него ,небаре Охрид е некаква си нивна прчија од Песочани,но и од како увидеа дека охридската чаршија е гласна и гласно размислува и преку медиуми,повторно со атак врз сопственикот и нашиот соработник на охридската чаршија кој ни дозволи да бидеме гласни преку медиумот Охридскај,сега началникот Жарко се обидува преку неговиот внук – полицаец да ја зачути и охридската чаршија, но за такво нешто ,што би рекол неговиот поранешен партиски гури Заев – Мало сутра…

  Дечкото полицаец ,кој патем бескрајно ја љуби „белата прашкаста материја“ Валентин Дојчиноски ги искористил некрстените денови да поднесе пријава кај неговите колеги од компјутерски криминал , против сосптвениот на Охридскај за наводно кривично дело – злоупотреба на лични податоци и слика…!!!

  Ам,од кого е и доста веќе ,не се трпат зулумите на фаилијарниот клан од началникот Жарко,што би се рекло како еснаф веќе преку такво ни е од закани,но и да разберат дека јавно публикувана фотографија од страна на лицето – полицаец Валентин Дојчиноски,не може да биде предмет на кривично дело на друго лице ,кое истата не ја фотографирало и објавило …, но колку се писмени нема да не изненади да го суспендираат ниту Закон за информирање, каде новинарите и фоторепортерите се службени лица и никој,а уште помалку некое началниче и негово внуче полицајче имаат право да вршат притисок,цензура и малтретирање на новинари и граѓани,а тие перманнетно месеци наназад го прават тоа врз вработените и газдата на Охридскај, дури и тројца полицајци ,миленици на началникот жарко во јуни месец извршија кривично дело -Обид за убиство врз сопственикот на Охридскај ,пред канцаларијата на редакцијата,настан кој упорно сакаа да го сокријат.Истите тие полициски службеници , сторители на тешко кривично дело ,наместо да се суспендираат и завршат каде им е место ,во Затвор ,се шетаат со пиштоли и калажникови низ Охрид ,со можност да ликвидираат уште некој граѓанин,за кој нивниот полициски Нарко Клан замислил дека им прави проблеми во дистрибуција на Кокаин….

  Како што дознава охридската чаршија ,за внучето на началникот на СВР Охрид Валентин Дојчиноски, се поседуваат и изјави и фотографии од лица ,на кој овој „полициски заштитен внук им“ нудел „бела прашкаста материја“, но за тоа како чаршиски еснаф во некоја друга прилика…,за скоро…

  Охридска чаршија секогаш прва дознава и обзнанува

  Охридски еснаф

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img