More

  Оваа вежба, која можеме да ја правиме дома, согорува 240 калории, вели тренерот

  spot_img

  Скокачкиот скок е динамична вежба која вклучува многу мускулни групи, подобрувајќи ја силата на долниот дел од телото и кардиоваскуларната кондиција. Оваа ефикасна вежба исто така промовира губење на тежината бидејќи согорува значителен број калории.

  Фитнес тренерот Читареш Натесан тврди дека правењето на оваа вежба 30 минути може да резултира со просечна потрошувачка од 180 до 240 калории.

  Тој објасни дека за правилно да извршиме скок со скок, мора да го направиме следново:

  1. Започнуваме во стоечка положба, со стапалата на ширина на колковите.

  2. Со десната нога чекориме напред и се спуштаме во лунг позиција.

  3. Скокаме експлозивно и ги менуваме нозете во воздухот.

  4. Лесно скокнете напред со левата нога и спуштете се во друг лунг.

  5. Продолжуваме наизменично за посакуваното време.

  Додека правиме скокови со скок, треба да избегнуваме лачење на грбот, да внимаваме колената да не ги прекрстуваат прстите и малку да се спуштат од скокот. Ова ќе спречи болки во долниот дел на грбот, можни повреди и ќе го намали притисокот врз зглобовите.

  Дополнително, Натесан ги советува почетниците, луѓето со проблеми со колената или зглобовите и оние со веќе постоечки повреди да избегнуваат да ја вршат оваа вежба.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img