More

  Опремена Спомен собата на НОБ со значајни моменти од првата Слободна територија на НОБ, Дебрца

  spot_img

  Во рамки на првата фаза од реконструкцијата на општинската зграда во село Белчишта се изврши санација и на Спомен собата од НОБ, која е во склоп на општинската зграда.

  Деновиве активистите на Здружението на ветераните од одбраната и безбедноста извршија преуредување на Спомен собата и нејзино опремување со фото и друга документација и содржини, со што Собата доби нов лик.

  Општина Дебрца, заедно со боречката организација, ветераните од одбраната и безбедноста и месните заедници продолжува да ги негува придобивките од НОБ, кои во најголем дел се исковани токму во Дебрца.

  А најголемата придобивка е денешната наша држава, Асномска Македонија.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img