More

  Одбележан 22-Април Меѓународниот ден на планетата Земја

  spot_img

  Денес во ООУ,, Дебрца” с.Белчишта претставниците на Здружението за екологија и туризам  ,,Екотуризам 2016” во соработка со Општина Дебрца и учениците  на ООУ,, Дебрца” го Одбележаа 22-Април Меѓународниот ден или Денот на планетата Земја, со учениците се одржа едукативна работилница  посветена на како ,,Планетата против пластиката”.

  Учениците се запознаа за можностите кои произлегуваат од користење на пластиката но и за нејзините лоши особини кои ја загадуваат природата и животната средина.

  Се едуцираа за  начинот на собриање и рециклирање на пластиката и нејзина употреба а не одлагање во природата и одлагање на депонии каде е потребно долг временски период како истата би изчезнала.

  Едукативните работилници за заштита на животната средина се практика која  ја спроведува општината во изминатиот период.

  Одржни се голем број на едукации за подигнување на свесноста на жителите и учениците од најмала воздраст да ја штитат животната средина.

  Општината на 17-ти Мај ќе спроведе еколошка Акција со учениците на ООУ,,Дебрца” с.Мешеишта каде во акцијата ќе биде опфатено селото Мешеишта каде ќе се изврши чистење на центарот и околу училишната зграда.

  Да ја штитиме планетата земја бидејќи Резервна Немаме !

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img