More

  Од ООУ Братство Единство Охрид од паралелките со турски наставен јазик за ученик на генерација е избран Ахмед Сулејман

  spot_img

  По повод одбележувањето на 19 Мај – денот на младите и спортот и Спомен на Ататурк, во организација на ТИКА (Дирекција за мегународна соработка и развој на Турција) и МАТУСИТЕБ (Сојуз на Турски НВО во Македонија) во х.Хилтон во Скопје се одржа манифестацијата “Ученици на генерација” за учениците во основните и средните училишта каде настава се изведува и на Турски наставен јазик.

  Од ООУ Братство Единство Охрид од паралелките со турски наставен јазик за ученик на генерација е избран Ахмед Сулејман.

  Ахмед Сулејман роден на 21.03.2009 во Охрид Ученик во О.О.У Братство Единство Охрид е избран за ученик на генерација поради големиот број на освоени награди особено по Математика и Физика под менторство на наставничката Сезен Таип и континуиран одличен успех примерно поведение и активно учество на наставни и вон наставни активности.

  Ахмед Сулејман е избран за ученик на генерација поради големиот број на освоени награди особено по Математика и Физика под менторство на наставничката Сезен Таип и континуиран одличен успех примерно поведение и активно учество на наставни и вон наставни активности.

  Наградите за најдобрите ученици плакета и лап топ беа доделени од страна на амбасадорот на Р. Турција во Скопје Фатих Улисој, Кординаторот на Тика во Македонија Мехмет Бајрак и Претседателот на Матуситеб Тахсин Ибрахи. Манифестацијата беше збогатена со Културно уметничка програма.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img