More

  Очекувано за првпат во историјата ВМРО- ДПМНЕ се движи кон бројка на 61 пратеник

  spot_img

  Вистински потоп ги снајде СДСМ и ДУИ како на претседателските така и на парламентарните избори. Според податоци на обработени гласачки места на политичките партии кои ги добива Охридскај, ВМРО – ДПМНЕ издвојува историски победа за првпат од осамостојувањето на Република Македонија овој пат можно е да има и фантастични 61 пратеник во новиот парламент.

  Фактот дека ВМРО – ДПМНЕ во одредени општини, поточно во мнозинството општини во Македонија во првиот круг на парламентарни избори ја дуплира победата од победата од претходниот круг за претседателски избори. Исто се случува и во албанскиот блок каде разликата помеѓу ДУИ и Влен е претерано мала што јасно покажува дека народот си бара промени.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img