More

  Ново место за дружење во Улцињ

  spot_img

  Во Улцињ, Црна Гора, се отвора првата плажа која е само за жени кои носат хиџаб. Тоа ќе биде помало место од затворен вид, со капацитет од 10 до 20 лежалки.

  На сите останати ќе им биде забранет пристапот на новата плажа.

  Познато е дека муслиманите се мнозинство во Улцињ. Според пописот од 2011 година, околу 73% од вкупното население се изјасниле како муслимани.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img