More

  Новите судски документи открија детали за кралот на поп музиката

  spot_img

  Деловните потфати на кралот на поп музиката Мајкл Џексон биле во таков „неред“ што тој имал долг од 500 милиони долари кога починал во 2009 година, според судските документи.

  Повеќе детали за последните денови на Мајкл Џексон се појавија 15 години по неговата смрт.

  Во судските документи до кои дојде американскиот портал „Е! њуз“ на 27 јуни, адвокатите на извршителите на имотот на Џексон рекле дека деловните афери на починатиот пејач „биле во неред“ во 2009 година – толку многу што тој имал „повеќе од 500 милиони долари долг“ кога починал на 50-годишна возраст.
  „Мајкл Џексон дополнително претрпел значителни трошоци во врска со подготовките за неговата концертна турнеја, „This Is It“, со финансиска обврска од приближно 40 милиони долари“ на промоторот на неговата турнеја.

  Покрај тоа, адвокатите на извршителите рекле дека Џексон „ги променил деловните менаџери, адвокатите и личните менаџери неколкупати во годините непосредно пред својата смрт“, принудувајќи ги да ги влезат во траг на документите што биле „расфрлени низ земјата“ откако починал кралот на попот.

  А во следните години, адвокатите на извршителите рекле дека го елиминирале долгот на имотот и „успешно го подобриле имиџот и наследството на Мајкл Џексон во корист на корисниците на фондот на Мајкл“, ​​кој ги вклучува неговите деца Принц Џексон (27), Парис Џексон (26) и Биџи „Бланкет“ Џексон (22).

  Музичкиот каталог на Мајкл Џексон беше продаден на „Сони“ во 2016 година за 750 милиони долари, според „Ролинг стоун“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img