More

  Никогаш не треба да го правите ова ако имате норовирус

  spot_img

  Норовирусот може да предизвика повраќање и дијареа кај заразените и да ги остави неспособни со денови додека телото се бори да остане хидрирано.

  Има една работа што ја прават луѓето со норовирус што всушност ги влошува работите.

  Според советите на NHS, честото миење раце со сапун и вода е најдобриот начин да се убие вирусот.

  Но, користењето средства за дезинфекција и гелови за раце не го убива вирусот, па ако се потпрете на нив за да го спречите ширењето, тие нема да функционираат и несвесно би можеле да го раширите понатаму, пишува Експрес.

  Може да се заразите со норовирус преку близок контакт со заразено лице или со допирање на површини и предмети што го имаат вирусот на нив.

  Јадењето храна подготвена од некој со вирусот исто така може да ја шири болеста.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img